O emisiji

U ovoj zabavnoj igri natječu se dva tima poznatih osoba kojeg čine glumci, pjevači, sportaši, voditelji… oba tima odgovaraju na pitanja o Hrvatskoj i tako testiraju svoja znanja o lijepoj našoj.

Licencu formata „I love my country“ , koji se emitira u više od trideset zemalja diljem svijeta, HRT je otkupio od Talpa Global B.V. i emitira je od 2012. godine.

Uz voditelja Mirka Fodora kroz 15 emisija vođe dvaju natjecateljskih timova ove sezone su braća Bojan i Goran Navojec, dok će se članovi njihovih ekipa mijenjati iz emisije u emisiju…čak njih 90!

Bit će tu i pomoći publike koja će na kraju zajedno s pobjedničkim timom biti nagrađena darovima sponzora.

Kroz različite rubrike pitanjima i video isječcima podsjetit ćemo se poznatih emisija, filmova i serija, ali i uspjeha naših sportaša. Pjevat će se najpopularnije pjesme , a natjecatelji će morati pogađati imena izvođača i točne nazive pjesama.

U igri „Riječ hrvatska“ otkrivat ćemo značenja malo poznatih ili zaboravljenih riječi materinskog jezika. „Poznati sunarodnjaci“ naziv je rubrike u kojoj će kapetani timova na sve moguće načine objašnjavati svojim ekipama imena poznatih osoba. Bit će to zanimljiv niz asocijacija da bi se došlo do točnog imena i prezimena.

U igri „Sretan rođendan“ natjecatelji će odgovarati na pitanja iz opće kulture i neće im biti lako. U rukama će imati rođendanski dar, malu vremensku bombu koja će eksplodirati u kutiji nakon 3.30 minuta.

Umjesto igre Liste ove sezone podsjetit ćemo se igre Sve po redu u kojoj zadane pojmove treba poredati po redu (veličine, broja, visine, daljine i sl.).

U game showu VOLIM HRVATSKU bit će zabave, smijeha i radosti, a kroz igru ćemo provjeriti svoja znanja o našoj lijepoj zemlji i ljudima koji u njoj žive te saznati mnoge zanimljivosti.


Scenarist: Alen Đurica
Redatelj: Ivan Miladinov
Urednica emisije: Andrijana Škorput
Urednica projekta: Elizabeth Homsi
Preuzmi pravila game showa "Volim Hrvatsku" Preuzmi pravila igre "Sve po redu"