O emisiji


U ovoj zabavnoj igri natječu se dva tima poznatih osoba kojeg čine glumci, pjevači, sportaši, voditelji… oba tima odgovaraju na pitanja o Hrvatskoj i tako testiraju svoja znanja o lijepoj našoj.

Emisiju, po licenci formata „I love my country“ , koji se emitira u više od trideset zemalja diljem svijeta, HRT emitira od 2012. godine.

Voditeljski tim Volim Hrvatsku

Uz voditelja Mirka Fodora kroz 15 emisija vođe dvaju natjecateljskih timova ove sezone su braća Bojan i Goran Navojec, dok će se članovi njihovih ekipa mijenjati iz emisije u emisiju…čak njih 90!


Bit će tu i pomoći publike koja će na kraju zajedno s pobjedničkim timom biti nagrađena darovima sponzora.


Kroz različite rubrike pitanjima i video isječcima podsjetit ćemo se poznatih emisija, filmova i serija, ali i uspjeha naših sportaša. Pjevat će se najpopularnije pjesme , a natjecatelji će morati pogađati imena izvođača i točne nazive pjesama.


U igri „Riječ hrvatska“ otkrivat ćemo značenja malo poznatih ili zaboravljenih riječi materinskog jezika. „Poznati sunarodnjaci“ naziv je rubrike u kojoj će kapetani timova na sve moguće načine objašnjavati svojim ekipama imena poznatih osoba. Bit će to zanimljiv niz asocijacija da bi se došlo do točnog imena i prezimena.


U igri „Sretan rođendan“ natjecatelji će odgovarati na pitanja iz opće kulture i neće im biti lako. U rukama će imati rođendanski dar, malu vremensku bombu koja će eksplodirati u kutiji nakon 3.30 minuta.


Umjesto igre Liste ove sezone podsjetit ćemo se igre Sve po redu u kojoj zadane pojmove treba poredati po redu (veličine, broja, visine, daljine i sl.).


U game showu VOLIM HRVATSKU bit će zabave, smijeha i radosti, a kroz igru ćemo provjeriti svoja znanja o našoj lijepoj zemlji i ljudima koji u njoj žive te saznati mnoge zanimljivosti.


Scenarist: Alen Đurica

Redatelj: Ivan Miladinov

Urednica emisije: Andrijana Škorput

Urednica projekta: Elizabeth Homsi


Izvorni format / Original format: ITV Studios Netherlands Content BV

Distribucija / Distribution: ITV Studios Global Entertainment BV