O emisiji


U ovoj zabavnoj igri natječu se dva tima poznatih osoba kojeg čine glumci, pjevači, sportaši, voditelji… oba tima odgovaraju na pitanja o Hrvatskoj i tako testiraju svoja znanja o lijepoj našoj.

Emisiju, po licenci formata „I love my country“ , koji se emitira u više od trideset zemalja diljem svijeta, HRT emitira od 2012. godine.

Volim Hrvatsku, 10. sezona

Uz voditelja Mirka Fodora kroz 15 emisija vođe dvaju natjecateljskih timova ove desete jubilarne sezone su Dušan Bućan i Goran Navojec, dok će se članovi njihovih ekipa mijenjati iz emisije u emisiju…čak njih 90!


Tu je i publika - peti igrač, koju na kraju zajedno s pobjedničkim timom nagrađuje sponzor serijala.


Kroz različite rubrike pitanjima i video isječcima podsjetit ćemo se poznatih emisija, filmova i serija, ali i uspjeha naših sportaša. Pjevat će se najpopularnije pjesme , a natjecatelji će morati pogađati imena izvođača i točne nazive pjesama.


U igri „Riječ hrvatska“ otkrivat ćemo značenja malo poznatih ili zaboravljenih riječi materinskog jezika. „Poznati sunarodnjaci“ naziv je rubrike u kojoj će kapetani timova na sve moguće načine objašnjavati svojim ekipama imena poznatih osoba. Bit će to zanimljiv niz asocijacija da bi se došlo do točnog imena i prezimena.


U igri „Sretan rođendan“ natjecatelji će odgovarati na pitanja iz opće kulture i neće im biti lako. U rukama će imati rođendanski dar, malu vremensku bombu koja će eksplodirati u kutiji nakon 3.30 minuta.


U igri „Anagrami“ timovi će preslagivati slova i pogađati izvorno značenje pojmova.


U game showu VOLIM HRVATSKU bit će zabave, smijeha i radosti, a kroz igru ćemo provjeriti svoja znanja o našoj lijepoj zemlji i ljudima koji u njoj žive te saznati mnoge zanimljivosti.


Scenarist: Alen Đurica

Redatelj: Ivan Miladinov

Urednica projekta: Andrijana Škorput


Izvorni format / Original format: ITV Studios Netherlands Content BV

Distribucija / Distribution: ITV Studios Global Entertainment BV